Genel Cerrahi Uzmanımız Dr. Rıfat BEZİRCİ’den Hayati Dokunuş.
23 Aralık 2022

‘’Genel Cerrahi Uzmanımız Dr. Rıfat BEZİRCİ’den hayati dokunuş.’’
25/10/2022 tarihinde karında şişlik şikayetiyle hastanemiz genel cerrahi polikliniğine başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde anemi (kansızlık) ve gaitada gizli kan tetkiki pozitif gelmesi üzerine hastaya anestezi eşliğinde Endoskopi ve Kolonoskopi planlandı.
Göğüs hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurrahman KOÇ ve Anestezi Uzmanı Dr. Eyüp Fatih CİHAN tarafından değerlendirilip girişimsel işleme uygunluk verilen hastaya 4/11/2022 tarihinde genel anestezi altında Endoskopi ve Kolonoskopi işlemi yapıldı. Kolonoskopide bağırsak temizliği yetersiz olması üzerine sağ kalın bağırsak kısmı değerlendirilememiş, bunun üzerine şüphenin devam etmesi sebebiyle hastaya kontrol Kolonoskopisi ve ileri tetkik planlandı. Aynı gün (4/11/2022) hastaya oral ve İV Opaklı Abdomen BT tetkiki yapıldı. Tetkik sonucunda sağ Kolonda çekum tabanında duvar kalınlaşması gözlendi. Uygun bağırsak temizliği sağlanması için 14/11/2022 tarihinde hastaneye yatışı yapılan hastaya 18/11/2022 tarihinde Kolonoskopi yapıldı. Kolonoskopi tetkikinde sağ kolonda çekum tabanında kanamalı Ülserevejetan kitle gözlendi. Multipl biyopsiler alındı. Aktif kanama olması, kitlenin İleoçekal Valve yakın olması ve Malign şüphesi yüksek olması nedeniyle hasta Anestezi ve Göğüs Hastalıkları bölümlerine danışılarak ameliyat için hazırlandı. 25/11/2022 tarihinde hasta ameliyat öncesi hazırlıkları için servise yatırıldı. Patoloji sonucu Malign gelmesi üzerine hastaya Sağ Hemikolektomi ameliyatı planlandı. 28/11/2022 tarihinde hastaya Sağ Hemikolektomi ameliyatı yapıldı. Hasta önlem amaçlı 1 gün yoğun bakımda takip edildikten sonra ertesi gün servise alındı. Erken dönem solunum egzersizleri ve mobilizasyonuna başlandı. Ameliyat sonrası 3. Gün sıvı gıda ile rejimi açılan hasta tolere etmesi üzerine rejimi artırıldı. 4. Gün dreni çekilen hastanın serviste takibine devam edildi. Takibinde ek patoloji saptanmayan hasta 11. Günde taburcu edildi. Taburculuk sonrası 8/12/2022 tarihinde rezeksiyon materyali patoloji sonucu ADENOKARSİNOM gelmiş olup cerrahi rezeksiyon sınırında tümör negatif olarak görülmüştür. Dış merkez tıbbi onkoloji bölümüne tetkik sonuçlarıyla beraber yönlendirilen hastanın değerlendirmesinde ek tedavi ihtiyacı görülmemiş ve hastanın tedavisi yeterli görülmüştür. 21/12/2022 tarihinde hastanın yara değerlendirmesi yapılmış ve dikişleri alınmış bu sayede hastanın tedavisi tamamlanmıştır. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Op. Dr. Rıfat BEZİRCİ ve Cerrahi ekibine başarılar dileriz.
HASTANE YÖNETİMİ

IMG-20221223-WA0002.jpg